تحصیل در ترکیه یکی از روشهای مهاجرت و اخذ اقامت این کشور به شمار میرود. اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید، ترکیه به خاطر هزینه پایین تحصیل و زندگی، نسبت به کشورهای اروپایی انتخاب منطقیتری است. همچنین ورود به دانشگاههای معتبر این کشور به راحتی امکانپذیر است و شما میتوانید در هر یک از رشتههای پرطرفدار از جمله پزشکی، مهندسی، دندانپزشکی و رشتههای دیگر تحصیل کنید. در این مقاله میخواهیم شما را با شرایط تحصیل در ترکیه آشنا کنیم. صفر تا صد مهاجرت تحصیلی ترکیه با شرکت مهاجرتی اویم استانبول .
شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
مهاجرت تحصیلی به ترکیه یک گزینه جذاب برای بسیاری از دانشجویان و دانشمندان است. ترکیه یکی از کشورهای پیشرفته در آموزش عالی است و دارای دانشگاههای معتبر و بینالمللی است.برای اقدام به مهاجرت تحصیلی به ترکیه، ابتدا باید یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر را انتخاب کنید. سپس باید مراحل ثبت نام و اخذ ویزای تحصیلی را طی کنید.
برای ثبت نام در دانشگاه ترکیه، باید مدارک ثبت نام، مانند مدارک تحصیلی، رزومه، نامه معرفی و غیره را به دانشگاه ارسال کنید. همچنین باید آزمون زبان ترکی یا انگلیسی را با موفقیت گذرانده و نمره مورد نیاز را کسب کنید.پس از قبولی در دانشگاه، باید ویزای تحصیلی را دریافت کنید. برای این منظور، باید از سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خودتان مراجعه کنید و مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. این مدارک شامل فرم درخواست ویزا، پاسپورت، عکس، مدارک تحصیلی و مالی و سایر مدارک ممکن است.
همچنین باید به مسائل مالی توجه کنید. باید برای هزینههای تحصیل و زندگی در ترکیه پول کافی داشته باشید. همچنین میتوانید از بورسهای تحصیلی و یا کار در ترکیه برای تأمین مالی استفاده کنید.در نهایت، بعد از ورود به ترکیه، باید به مراحل ثبت نام در دانشگاه بپردازید و کلاسهای خود را شروع کنید.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه میتواند فرصتی مناسب برای کسب تجربه تحصیلی در یک کشور پیشرفته باشد. با این حال، قبل از شروع مراحل مهاجرت، بهتر است تحقیقات کافی درباره روند و مدارک مورد نیاز را انجام دهید و از خدمات یک مشاور مهاجرت مطمئن استفاده کنید.
همچنین فرزند شما میتواند در مدارس بینالمللی، دروس را با زبان انگلیسی نیز فرا بگیرند. بهعلاوه مدرک ارائه شده از این مدارس نسبت به مدارس دیگر ترکیه از اعتبار بیشتری برخودار است. شهروندان ترکیهای و اتباع خارجی که کارت اقامت بلند مدت دارند، میتوانند از تحصیل رایگان در مدارس دولتی برخودار شوند. اگر کیفیت آموزش برایتان اهمیت دارد، میتوانید فرزندان خود را در مدارس خصوصی ثبتنام کنید. علاوهبر مدارس دولتی، خصوصی و بینالمللی، مدارس ایرانی هم مختص ایرانیان وجود دارد که برای افرادی که به فکر برگشت به ایران هستند، مناسب است.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی
بیشترین درخواست مهاجرت از طریق تحصیل در ترکیه در مقطع دانشگاهی است. به دلیل هزینه پایین تحصیل در این کشور، تقاضا برای تحصیل در مقطع دانشگاهی در رشتههای مختلف مخصوصا در رشته پزشکی، افزایش یافته است. اگر شما مدرک دیپلم دارید، میتوانید جهت تحصیل در مقطع کارشناسی اقدام کنید. البته تنها ارائه مدرک دیپلم کافی نیست بلکه باید در آزمون YOS هم شرکت کرده و نمره قبولی را کسب کنید. اگر قصد دارید در رشته پزشکی تحصیل کنید حتما باید در آزمون YOS نمره بالایی را بدست بیاورید.
مهاجرت تحصیلی ترکیه از طریف تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

تحصیل در ترکیه
شما از طریق تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد میتوانید جهت اخذ اقامت ترکیه اقدام کنید. شما میتوانید بعد از اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه و ارائه مدارک زیر، در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کنید. مدارک مورد نیاز جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد:
- تکمیل و ارائه فرم پذیرش
- ارائه مدارک هویتی
- ارائه مدرک کارشناسی به همراه ریز نمرات
- ارائه نمرات آزمونهای GRE و GMAT
- ارائه توصیهنامه
- ارائه انگیزهنامه
- ارائه مدرک زبان انگلیسی در سطح آیلتس با نمره 6 الی 6.5
- ارائه رزومه تحصیلی
توجه داشته باشید که شرایط پذیرش در دانشگاههای مختلف ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد با توجه به رشته متقاضی متفاوت خواهد بود. از اینرو قبل از ارائه مدارک، حتما شرایط دانشگاه مورد نظر را بررسی کنید.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مقطع دکترا
اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل در مقطع دکترا به راحتی تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیست و جهت پذیرش باید مراحلی را طی کنید. ابتدا شما باید در یک آزمون مهارت شرکت کنید تا مهارتها و اطلاعات شما مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین پروپوزال دانشجو نیز ارزیابی میشود. بهعلاوه یکی از مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در مقطع دکترا، داشتن مدرک آیلتس با نمره ۶ تا ۵/۷ است. مدت زمان تحصیل در ترکیه در این مقطع بستگی به رشته و دانشگاه دارد ولی معمولا بین پنج الی چهارسال طول میکشد.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا تحصیلی ترکیه ( مهاجرت تحصیلی ترکیه )
اگر قصد تحصیل در یکی از دانشگاههای معتبر ترکیه را دارید، ابتدا باید مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و به سفارت ترکیه تحویل دهید. مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا تحصیل در ترکیه شامل موارد زیر است:
- تکمیل و ارائه فرم درخواست ویزا
- پرداخت هزینه اخذ ویزا
- ارائه مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات و ترجمه
- اثبات تمکن مالی
- ارائه عکس
- ارائه اصل و کپی پاسپورت معتبر
- ارائه بیمه در طی اقامت در ترکیه
- ارائه پذیرش از دانشگاه ترکیه
- ارائه بلیطهای رفتوبرگشت
- ارائه مدرک سکونت در ترکیه
انواع دانشگاه های ترکیه
ترکیه دارای دو نوع دانشگاه می باشد؛ دانشگاه های خصوصی و دانشگاه های دولتی. به طور معمول هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه بسیار بالا می باشد.این که شما بخواهید در دانشگاه های دولتی ترکیه پذیرش شوید یا دانشگاه های خصوصی، شرایط را برای ثبت نام متفاوت می کند.علاوه بر نوع دانشگاه، رشته و نوع مقطعی که می خواهید در آن تحصیل کنید نیز در متفاوت شدن شرایط تاثیر گذار است.
به طور کلی برای ثبت نام و پذیرش در دانشگاه های ترکیه باید فرم ثبت نام و پذیرش این دانشگاه ها را پر کرده و در صورت نیاز رزومه خود را ارسال کنید. در نهایت در صورت موفقیت آمیز بودن ثبت نام، مدارک مورد نیاز را برای دانشگاه را ارسال کنید که در ادامه با این مدارک آشنا خواهیم شد.
مدارک مورد نیاز برای ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه با مدرک دیپلم وجود دارد.برای این کار باید در سایت دانشگاه مورد نظر در ترکیه با استفاده از مدرک دیپلم خود درخواست پذیرش داده و مراحل ثبت نام را دنبال کنید.اکثر دانشگاه های ترکیه در ادامه مراحل ثبت نام و پذیرش مدرک دیپلم و ریز نمرات مدارس دبیرستان را از شما می خواهند.
خیلی از این دانشگاه ها دارای آزمون ورودی برای ثبت نام و پذیرش دانشجویان می باشند.پس یعنی شما باید در این آزمون های ورودی ثبت نام کنید و نمره قبولی در این آزمون ها را کسب کنید تا اجازه داشته باشید دراین دانشگاه ها تحصیل کنید.
همچنین هر چقدر دانشگاه از سطح بالاتری برخوردار باشد، پذیرش شدن در آن سخت تر است در نتیجه معدل دیپلم و نمرات دبیرستان نیز باید بسیار بالا باشد تا بتوانید در این دانشگاه
شرایط لازم برای دریافت بورس تحصیلی ترکیه
اخذ بورسیه تحصیلی برای دانشگاه های ترکیه امکان پذیر می باشد، مانند دانشگاه استانبول و دانشگاه آنکارا. اما یک نکته که باید به آن توجه بسیار زیادی کنید، این است که دریافت بورسیه تحصیلی برای دانشگاه های ترکیه طرفداران بسیار زیادی دارد؛ در نتیجه رقابت بین افراد بسیار سخت می باشد.
این افراد برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه تلاش می کنند، پس از انجایی که ظرفیت اخذ بورسیه محدود می باشد و تعداد رقبا بالاست، باید سطح خود را در زمینه های مختلف بالا ببرید تا بتوانید بورسیه تحصیلی ترکیه را دریافت کنید.
یکی از مواردی که برای دریافت بورسیه تحصیلی لازم است، داشتن مدرک زبان ترکی قابل قبول با یک نمره بالا می باشد.باید در آزمونی به نام آزمون یوس شرکت کرده و یک نمره قابل قبول در این آزمون را کسب کنید تا بتوانید مرحله اول دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه را طی کنید.
علاوه بر داشتن یک مدرک مناسب و مسلط بودن به زبان ترکی، سطح علمی بالا و نمرات خوب تحصیلی باعث افزایش شانس شما در دریافت بورسیه می شود.
شرایط تحصیل در ترکیه بدون آزمون
شاید شما استرس شرکت کردن در آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه را داشته باشید، در نتیجه دنبال راهی هستید تا بدون دادن آزمون، پذیرش دانشگاه را به دست آورید.
دانشگاه های خصوصی ترکیه بیشتر دارای شرایطی هستند که میتوان بدون دادن آزمون ورودی در آنها تحصیل کرد.برای پذیرش شدن در این دانشگاه ها بدون دادن هیچ کنکور و آزمونی، باید یک معدل درسی مناسب داشته باشید و مدرک مهارت زبان انگلیسی را نیز دارا باشید.البته این دو شرط برای همه دانشگاه ها صدق نمی کند. بعضی از دانشگاه ها تنها شرط معدل و بعضی از دانشگاه تنها دارا بودن مدرک زبان را معیاری برای پذیرش کردن دانشجویان قرار میدهند.
جالب است بدانید که در بعضی از دانشگاه های خصوصی ترکیه شما میتوانید رشته های زیر را بدون دادن کنکور تحصیل کنید:
رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، رشته های مهندسی، معماری و هنر، رشته اقتصاد، رشته های گردشگری، موسیقی، آموزش، فناوری اطلاعات و رشته های علوم پایه.
آخرین دیدگاهها